Ontdek de omgeving

photo-1620651711887-3a7eed077c77.jfif

Zoutelande

De Zeeuwse Rivièra

Zoutelande is een gezellig dorp op loopafstand van ons park. De stranden van Zoutelande worden ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd, omdat dit deel van Walcheren de meeste zonuren heeft van Nederland. 

Zoutelande is van oudsher een boerendorp. Tegenwoordig is het een bruisende familiebadplaats. Het is een van de meest bezochte kustplaatsen in Zeeland. Achter ons vakantiepark vindt je de hoogste duinen van Nederland, hier is dan ook een officiële KNVvL paravliegplaats gecreëerd. 

Het strand van Zoutelande heeft een lengte van maar liefst vijf kilometer! In het dorp vindt je de gezellige boulevard met restaurants en cafés. Het strand is bekroond met een 'blauwe vlag'. Dit houdt in dat het strand schoon en hygiënisch is en dat er faciliteiten zijn zoals douches, toiletten, kleedhokjes en eerste hulpdiensten. Ook wanneer je niet goed ter been bent is het mogelijk om het strand te bereiken door middel van een strandrolstoel. 

De directe omgeving van ons park is de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandel- en fietstochten. Zo zijn er tochten door het bos, langs de duinen of op het strand. 

Naast de prachtige stranden, de indrukwekkende duinen en het rustige polderlandschap zijn er in de zomer verschillende toeristische evenementen en zomermarkten in Zoutelande en de nabije omgeving. 

Meer informatie
download_scaled_1160x1160_2040 - kopie.jpg

Domburg

De oudste badplaats aan de Zeeuwse kust

De plaats Domburg ligt aan de Zeeuwse kust. De plaats heeft een geschiedenis als toeristische badplaats, maar ook als kunstenaarskolonie. Het mooie strand, de gezellige winkelstraat en restaurants maken deze plaats bijzonder populair bij toeristen.

De stad Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. Vroeger kwamen badgasten voor hun ontspanning, maar ook om te profiteren van de heilzame kracht van het zeewater en de schone zeelucht. Het kuren werd in deze tijd beschouwd als een nieuwe geneesmethode.

In het begin van de 20e eeuw was Domburg een inspiratiebron voor veel kunstenaars, zoals: Jan Toorop en Piet Mondriaan. Hun erfenis leeft nog steeds in Domburg. Ben je ook benieuwd naar waar de werken van de kunstenaars werden gemaakt? Ga dan mee met de wandeling: 'In het licht van Toorop en Mondriaan'. 

Domburg grenst aan de Manteling. Dit is een uniek eikenbos aan zee. Het bos werd aangeplant om Walcheren te beschermen tegen de koude zeewind. Deze zeewind heeft de bomen een typische vorm gegeven. Het natuurgebied is beschermd en is ingericht op rust, stilte en ontspanning.  

In het centrum van Domburg vindt je gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. De winkels zijn 7 dagen per week geopend. 

Meer informatie
download_scaled_1160x1160_2177.jpg

Middelburg

De monumentale hoofdstad

Middelburg, de monumentale hoofdstad, is een stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijk verleden en dit is dan ook nog steeds zichtbaar. De vele evenementen, winkels en gezellige terrasjes, maken het een bruisende stad. 

Middelburg was ooit de middelste burcht van Walcheren. Toen de vikingen Europa binnentrokken werd er een ringwalburg opgeworpen. Nadat de dreiging voorbij was, begon de burcht te profiteren van de gunstige ligging aan het water en ontwikkelde zich tot een groot handelscentrum. Omdat deze burcht de middelste burcht van Walcheren was, kreeg de stad de naam Middelburg. 

Middelburg was in de tijd van de VOC, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. Er werden veel schepen gebouwd en deze schepen vetrokken naar Azië om handel te drijven. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds ruim 1100 rijksmonumenten te zien die herinneren aan deze gouden periode. Gedurende de Tweede Wereldoorlog heeft Middelburg veel te lijden gehad. Een bombardement in 1940 legde een groot deel van de stad in as. Hierna is de stad weer opgebouwd in traditionele stijl. 

Middelburg is echt een stad met een eigen karakter. Er zijn leuke straatjes, gezellige terrassen en naast de wat grotere winkelketens vindt je er ook authentieke boetiekjes, galeries en kunsthandels. 

casper-menting-0UzEpuvdrZA-unsplash (1).jpg

Vlissingen

De maritieme stad

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Breng een bezoek aan Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland!

Vlissingen staat bekend om zijn maritieme, culturele en kust geschiedenis. Door handel met Frankrijk, Engeland en de Oostzeeland maakte Vlissingen een groeiperiode door. Tussen 1548 en 1552 is het Keizersbolwerk gebouwd. Dit bolwerk is nog steeds zichtbaar naast de Koopmanshaven. Bovenop het Keizersbolwerk is het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter te vinden. Hij was de operbevelhebber van de Nederlandse vloot en won vele zeeslagen. Hij is ook de stichter van het korps Mariniers. Aan de andere kant van de boulevard kun je de klanken horen van het windorgel. 

Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis bete te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een echte aanrader. Dit MuZEEum is voor een gedeelte gevestigd in het Lampsinshuis. Het unieke ervan is het uitkijktorentje welke een prachtig uitzicht op zee heeft. 

Beleef Vlissingen tijdens een stadswandeling met een gids door de mooie straatjes, hofjes en pleinen. In de stad is er een mix van oude koopmanshuizen en moderne architectuur. Je kunt deze wandeling combineren met een ritje in de Zonnetrein. Deze rondrit van 1 uur is een unieke ervaring en uitstekende manier om kennis te maken met deze prachtige stad! 

download_scaled_1160x1160_2384 - kopie - kopie.jpg

Veere

De idyllische stad

Veere was eens een machtige handelsstad. Nu is Veere een idyllische toeristenstad aan het Veerse Meer. Waar ooit de handelsschepen uit Schotland lagen, liggen nu de jachten in de havens. De historische stad biedt veel bezienswaardigheden, zoals het oude stadhuis, de imposante grote kerk, museum De Schotse Huizen en de Campveerse Toren. 

Veere is een plek waar de geschiedenis letterlijk te vinden is op straat. Wanneer je dwaalt door de straten zie je de Schotse Huizen, deze plek vertelt het succesverhaal van de steden en commerciële handel in Zeeland in de late middeleeuwen. De Grote Kerk is een van de kenmerkende gebouwen van Veere. Aan de afmetingen van dit imposante gebouw is te zien dat Veere vroeger een welvarende plaats was. De Campveerse Toren is een overblijfsel van de vroegere stadsverdediging. 

De pakhuizen en oude straatjes herinneren nog aan de glorietijd van deze stad. In de straatjes bevinden zich veel authentieke boetiekjes. De meest bekende, ook onder de Zeeuwen, is degene met een roze gevel. Dit is Oma's Snoepwinkel, waar je keuze hebt uit ruim honderd verschillende soorten oud-Hollands snoep. Daarnaast zijn er nog meer leuke winkeltjes om te ontdekken. De winkels in Veere zijn ook op de zondag geopend. 

Het hele jaar door zijn er evenementen in Veere. Zo kun je tijdens de zomermaanden het sjezenrijden en ringrijden bijwonen. Ringrijden is een folkloristische traditie waarbij men gezeten te paard een lans door een ring probeert te steken. Bij sjezenrijden zitten man en vrouw in Zeeuwse klederdracht in een sjees; een tweewielige, vaak antieke, wagen die gespannen is achter een paard.