terrein2.jpg oude foto 002.jpg

Een écht Zeeuws familiebedrijf

Onderaan de duinen van Zoutelande

In 1953 opgericht door Jan en Krina Melis op 0,5 hectare grond, in de loop der tijd uitgebreid tot 1 hectare en 119 kampeerplaatsen, 2 toiletgebouwen en een kampwinkel. De Meerpaal was de eerste camping op Walcheren met doorspoel toiletten aangesloten op de riolering.

Begin jaren 80 is de Meerpaal uitgeroepen tot meest kindvriendelijke camping van Zeeland. In 1985 treedt zoon René toe in het bedrijf en werd er in 1988 woning “de Brem” aangekocht om te verhuren. Het kampeerterrein werd naar 1,5 hectare uitgebreid tot 131 kampeerplaatsen.

In 2009 vond de grote uitbreiding naar 10 hectare oppervlakte plaats. Met de vernieuwing werd een kwaliteitsslag gemaakt om de Meerpaal klaar te maken voor de komende decennia. Doordat er nieuwe verblijfsvormen werden ontwikkeld en vooruitstrevend werd gebouwd met gebruik van warmtepompen en zonne-energie, is er in dat jaar de provinciale innovatieprijs toerisme gewonnen.

In 2014 treedt de 3e generatie toe in het bedrijf: De oudste zoon van René en Inez, Jordy en zijn vrouw Rosa, starten Brasserie De Meerpaal. Ook werd het park aangesloten op het glasvezelnetwerk van Zeelandnet om te zorgen voor een stabiel wifinetwerk in de chalets en op de kampeerplaatsen.

In 2015 werd het waterspeelschip gebouwd naast het bestaande speelschip.

2019 stond in het teken van het verduurzamen van de Meerpaal. De ambitie wordt geformuleerd om in 2040 volledig CO2 neutraal te zijn.

Ontdek ons aanbod!