terrein2.jpg oude foto 002.jpg

Een écht Zeeuws familiebedrijf

Onderaan de duinen van Zoutelande

In 1953 startten Jan en Krina Melis De Meerpaal op een terrein van 0,5 hectare. Door de jaren heen groeide dit uit tot 1 hectare met 119 kampeerplaatsen, twee toiletgebouwen en een kampwinkel. De Meerpaal had als eerste camping op Walcheren doortrektoiletten aangesloten op het riool.

In het begin van de jaren 80 werd De Meerpaal uitgeroepen tot meest kindvriendelijke camping van Zeeland. In 1985 trad zoon René toe tot het bedrijf en in 1988 werd woning "de Brem" gekocht om te verhuren. Het kampeerterrein werd uitgebreid tot 1,5 hectare met 131 kampeerplaatsen.

Vernieuwingen

In 2009 vond de grote uitbreiding naar 10 hectare oppervlakte plaats. Met de vernieuwing werd een kwaliteitsslag gemaakt om De Meerpaal klaar te maken voor de komende decennia. Doordat er nieuwe verblijfsvormen werden ontwikkeld en vooruitstrevend werd gebouwd met gebruik van warmtepompen en zonne-energie, is er in dat jaar de provinciale innovatieprijs toerisme gewonnen.

In 2014 treedt de 3e generatie toe in het bedrijf: De oudste zoon van René en Inez, Jordy en zijn vrouw Rosa, starten Brasserie de Meerpaal. Ook werd het park aangesloten op het glasvezelnetwerk van Zeelandnet om te zorgen voor een stabiel wifinetwerk in de chalets en op de kampeerplaatsen.

Duurzaamheid

2019 stond in het teken van het verduurzamen van De Meerpaal. De ambitie wordt geformuleerd om in 2040 volledig CO2 neutraal te zijn. In het kader hiervan:

  • Is het zonnepark gebouwd inclusief een CO2 neutrale loods.
  • Zijn we overgestapt op bio propaan.
  • Is het voedselbos met bijenhotel aangelegd.
Impressie van nu